Double-cliquez sur un mot pour ouvrir le dictionnaire traductif!

Kan cola levens redden?

Mmm... misschien niet. Oude sleutels ontroesten, dat wel. En naar het schijnt is het geen onsmakelijk frisdrankje. Maar dankzij de plannen van Simon Berry, kan het merk een bondgenoot worden tegen kindersterfte ...

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar je niet aan een flesje cola geraakt. Zelfs in de meest miezerige nederzetting in een ontwikkelingsland kan je Coca-Cola op de kop tikken. Blijkbaar werkt de verdeling van het zoete drankje ontzettend goed. Beter dan die van levensnoodzakelijke medicijnen ...

Maar met een beetje creativiteit ontstond ColaLife: een project waarbij medicijnen via de klassieke Cola-bak vervoerd worden. Berry, een ex-hulpverlener in Zambia, vroeg in de jaren '80 al aan Coca-Cola om in elke tiende bak die de firma naar de uithoeken van Afrika stuurde, een zakje ORS in de plaats van één flesje te steken. Die medicatie bevat de-hydraterende zouten en mineralen en zijn belangrijk in de strijd tegen kindersterfte. Toen gaf Coca-Cola geen krimp.

Maar Berry gaf niet op en ging verder met het plan. Hij ronselde volk op Facebook en een kort YouTube-filmpje moest het idee verder bekend maken. Coca-Cola hapte toe. Het idee werd al getest in Tanzania, en de resultaten waren zeer goed. In z'n poging om de grootste wereldspeler te worden op het vlak van frisdranken, heeft Coca-Cola misschien ook de sleutel in handen om één van de beste helpers te worden in de hulpverlening.

ColaLife zit nu volop in de ontwerpfase om een verpakking te maken die precies tussen de flessenhalzen past. Het huidige model, de 'aidpod', bevat een pakket medicijnen dat door plaatselijke hulpverleners samengesteld wordt, op basis van de noden van de bevolking.


©2010-. ~ LDD-Soft.be