Zitten is ongezond Zitten is ongezond

Mensen die veel zitten, hebben meer kans om vroegtijdig te sterven.
Veel zitten verstoort namelijk het metabolisme en dat veroorzaakt ernstige vaatziekten. Zelfs als je na acht uur zitten dagelijks een uur sport, ontsnap je er niet aan. Al is zitten en sporten uiteraard wel beter dan zitten en niet sporten.

Daarom enkele tips om te veel zitten te vermijden.

- Wandel op het werk. Wandel wat vaker naar de WC of loop naar een collega op een andere afdeling om te overleggen. Je verzint gemakkelijk een reden waarom rechtstreeks contact beter is.

- Telefoneer rechtstaand. Heb je er wel al eens over nagedacht dat je staand kan bellen. De lijn van een vaste telefoon is daar ongetwijfeld lang genoeg voor. Zo breng je al snel een uur staand door op het werk.

- Deel straf uit. Als leerkracht kan je best zoveel mogelijk straf geven. Laat de stoute kinderen als straf rechtstaan en je helpt hun gezondheid ermee vooruit! Laat hen ook oefeningen aan het bord maken.

- Hang de televisie onder het plafond. Zo zullen jij en je huisgenoten meer geneigd zijn voor de televisie te gaan staand. Nog beter is natuurlijk de televisie op zolder zetten en gaan sporten.

- Noteer hoe vaak je zit. Daardoor word je bewust van het probleem. Je ziet je zittijd verbeteren, waardoor je gemotiveerd raakt.

©. ~ LDD-Soft.be