Lelystad

Lelystad
Cliquez d'abord sur un mot dans le cadre supérieur, puis sur l'emplacement respectif dans le texte!
Les mots, une fois bien placés dans le texte, sont des liens qui pointent vers des articles Wikipedia.nl. Vous pouvez cliquer dessus!
Les mots de cette couleur affichent une image quand vous cliquez dessus!
Cliquez sur les mots soulignés pour en obtenir la traduction française!
Nederland Flevoland hoofdstad oppervlakte gemeente agrarisch Cornelis Lely Zuiderzeewerken attracties Oostvaarderplassen Batavia Stad outlet
Lelystad is één van de jongste woonplaatsen van           en ligt in Oostelijk          , de derde polder van het plan-Lely. Lelystad is de           van de Nederlandse provincie Flevoland en is met een totale           van 765,39 km² de grootste           van Nederland. Hiervan is echter maar 234,13 km² land, de rest is hoofdzakelijk IJsselmeer, Markermeer en deels onbebouwd of          .
De eerste bewoners kwamen op 28 september 1967 en op 1 januari 1980 werd Lelystad een gemeente. De stad telt 75.184 inwoners (1 april 2011, bron: CBS [Centraal Bureau voor de Statistiek]). Lelystad is vernoemd naar          , de geestelijk vader van de          .
Lelystad wil zich meer en meer profileren als een aantrekkelijke woonstad met vele           en natuur. Onder de bekendste toeristische attracties zijn waarschijnlijk:
[Data courtesy of Wikipedia and its Wonderful Contributors]
©. ~ LDD-Soft.be