HALLOWEEN

Vous pouvez consulter la traduction des mots soulignés en pointillés en cliquant dessus!

HALLOWEEN

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierdvieren = célébrer wordt. Op 31 oktober verkledenzich verkleden = se déguiser kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenenpotirons / citrouilles en lichtjes, en roepen "trick or treat"Mots anglais =
"bonbons ou bâton"
(waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalenexécuter une petite plaisanterie of een versnaperingfriandise krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenenadultes gaan soms naar Halloweenfeesten.


Oorsprong

De naam "Halloween" is afgeleidafleiden = dériver van "Hallow-e'en", ofwel "All Hallows Eve" (Allerheiligenavond), de avond vóór Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavondréveillon de fin d'année. De oogstmoisson was binnen, het zaaigoedsemence voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of "Samhain" (uitspraak [Saun], het Ierse woord voor de maand november).

"Samhain" was ook nog om een andere reden zeer bijzonderparticulier / spécial. De Kelten geloofden namelijkà savoir / en effet dat op die dag de geestenesprits van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemenprendre possession de voor het komende jaar.

Het feest is in de 19de eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst misluktmislukken = rater / échouer, de Grote Hongersnoodfamine / disette decimeerde razendsneltrès vite de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchtens'enfuir / fuir. En zoals vaker voorkwamvoorkomen = se produire / arriver onder migranten: in den vreemdeà l'étranger zoekt men contact en steunsupport / appui / soutien bij elkaar. Het heimweenostalgie naar de rootsracines wordt verzachtverzachten = adoucir in het verder belevenvivre en onderhoudenentretenir / préserver van de eigen feesten en gebruikencoutumes. In Amerika duiktopduiken =
surgir / faire surface / apparaître
dan de bekende "jack-o'-lantern"-pompoen op, die in de hele wereld wellichtpeut-être het bekendste gezicht van Halloween is.Halloween in Nederland, België en Suriname

In Nederland en België wordt er steeds meer aandacht besteedaandacht besteden =
prêter attention
aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen, maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen. In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren (van alle gezindtenconfessions). Het lijkt op het Amerikaanse Halloween, hoewel dit feest niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt.

Ook in Suriname wordt Halloween groot gevierd. In dit land is deze traditie uit de Verenigde Staten overgewaaidoverwaaien = arriver; se répandre. Vooral onder de jeugd is Halloween populair.


Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Halloween


Leesvaardigheid
Choisissez la réponse qui convient en fonction du texte!
01. La fête d'Halloween a des origines C.
02. L'origine du mot "Halloween" vient en fait d'un mot irlandais qui signifie C.
03. Le Nouvel An Celtique tombait jadis le C.
04. Le Nouvel An Celtique "Samhain" signifie en fait C.
05. Les Celtes croyaient qu'au Nouvel An, C revenaient pour prendre possession de corps vivants.
06. La fête d'Halloween est arrivée aux USA par l'intermédiaire d'immigrants C.
07. Ces immigrants sont allés en Amérique, parce qu'ils C.
08. Quand on évoque la fête d'Halloween, on pense tout de suite à C.
09. Chez nous, la fête d'Halloween est plutôt célébrée par C.
10. Dans certains coins de la Belgique, une fête est plus populaire qu'Halloween : c'est la C.
.
.
Exercice généré par LiSMeL v.2.0
©. ~ LDD-Soft.be